Momenteel gesloten

Grossarltal-Gastein


​Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Het is een cliché, maar voor dit gebied wel waar. Wil je lange dagtochten maken, dan heb je in dit skigebied niets te zoeken. Maar wil je met je familie genieten van een vakantie in een gezellig skigebied, dan zou het skigebied van Dorfgastein-Großarltal zomaar eens jouw bestemming kunnen zijn. De liften van de twee dorpen komen samen op de 2033 meter hoge Fulseck en de 2027 meter hoge Kreuzkogel. Daar tussenin ligt een aantal kommen en lange dalafdalingen die terugvoeren naar de dorpen.


 
​Mama waardeert de comfortabele liften, de heerlijk brede pistes en de gezellige skihutten op de berg. Papa houdt meer van sportief: hij geniet van de veelzijdigheid hier in Ski Amadé met 760 km Pistes en 270 liften. Zijn lievelingsafdalingen zijn de freeridepistes „Himmelreich“ en de extra lange „Berglandroute“. De kinderen ravotten het liefst op het Panoramaplateau rondom de Sonnenbahn. Terwijl de kleintjes in de Kid’s Area door de tunnel razen en door de Wellenbahn naar beneden suizen, is bij de groteren het magische Funpark met zijn spectaculaire hindernissen meer in trek.
Soms heeft ook de grootste sportfanaat een pauze nodig. Daarvoor lonken in het Grossarltal naast talrijke gezellige skihutten meerdere idyllische natuur- & rustplekjes om aan de rand van de piste even te chillen en te relaxen. Dus houd regelmatig halt langs de piste. Enkele tips: Hüttschlag is een zo goed als ongerept stukje natuur in het Nationalpark Hohe Tauern. Trek dus ook een keer je wandelschoenen aan of stap in de arrenslee om dit wondermooie winterlandschap in je op te nemen. Dit is het paradijs op aarde! Een compleet andere kant van het skigebied kan je ontdekken dankzij de Tour Retour. 11 kilometer skiën aan de voet van de Schuhflicker. Ook hier is het landschap is fantastisch mooi!
​Geheimtip: Skikeriki – dat staat voor skiën bij het eerste hanengeschrei. Beleef op de berg het opkomen van de zon en maak ´s morgens vroeg vanaf 07.30 uur met een exclusieve groep van maximaal 30 personen en met 2 skiguides de eerste bochten op vers geprepareerde pistes. Daarna lonkt in één van de gezellige skihutten op de berg een heerlijk ontbijt met regionale lekkernijen.

Onze hotels

Auhof****

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Tauernhof ****

Aan de skipiste/skilift In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Nesslerhof*****

Aan de skipiste/skilift In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Hotel Norica ****S

In het centrum