Momenteel gesloten

Hochkönig 


​Skigebied Hochkönig omvat de plaatsen Maria Alm, Dienten en Mühlbach. Met 33 kabelbanen en skiliften is het een van de grootste skigebieden van SalzburgerLand. De 120 kilometer piste en het indrukwekkende uitzicht op het Hochkönigmassief en de 'Stenen Zee' geven je dat machtige gevoel van vrijheid. En midden in dit prachtige gebied ligt Maria Alm, het grootste dorp van de drie.
De 'Königstour'. Ontdek binnen één dag het hele skigebied: overbrug 6 bergtoppen, 35 kilometer piste en 7.500 hoogtemeters. Bewijs voor thuis: leg deze onvergetelijke tocht vast op de drie fotopoints in Aberg Langeck, Gabühel en bergstation Kings Cab.
Koninklijk genieten: trendy lifestyle hutten en rustieke skihutten. Tijdens de culinaire 'Königstouren' worden in het hele skigebied regionale specialiteiten en traditionele gerechten in een modern jasje geserveerd. De tochten hebben namen als 'Heimatliebe Tour' (liefde voor thuis-tocht), 'Kräutergenuss Tour' (kruiden-tocht) of 'Gipfelgenuss Tour' (topgerechten-tocht) en kunnen dagelijks en op eigen gelegenheid worden gemaakt.


 
Vroege vogel?
De sneeuw onder je voeten, ongerepte hellingen, de liften (bijna) alleen voor jou en een perfect ontbijt in een van de prachtige hutten in de regio Hochkönig: dit en nog veel meer kun je ervaren in de regio Hochkönig met Early Morning Skiing in Mühlbach am Hochkönig.

Skiën onder een sterrenhemel?

Als de avond valt, de maan aan de nachtelijke hemel schijnt en de sterren fonkelen, dan kun je je droom werkelijkheid maken. Trek uw ski's aan en ga de piste op! Ga bij maanlicht de piste af of laat los in het Beginnerspark Natrun. Deze unieke ervaring wordt aangeboden bij de Simmerl-lift in het centrum van Maria Alm. Wie niet genoeg heeft aan het gezellige nachtskiën, kan zich bovendien in het aangrenzende beginnerspark uitleven en zich 's nachts aan een paar stunts en sprongen wagen.
Één keer per week verandert het nachtskigebied in een "Magic Area". Dan showen de skileraren van de plaatselijke skischolen formatieskiën, een fakkeltocht en nog veel meer. Het spektakel gaat gepaard met een lichtshow en met muziek en eindigt met een groot vuurwerk. De toegang is gratis.
​Na het skiën..
Wanneer je je een hele dag bij uitstekende sneeuwcondities op de pistes rondom Hochkönig uitgeleefd hebt, wordt het tijd om 's avonds wat tot rust te komen en energie voor de volgende dag te verzamelen. Dit gaat goed met een glas wijn in een van de bars, maar ook met een romantische paardenkoetstocht door het idyllische, witte landschap.
Andere sportieve mogelijkheden zijn bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelingen, schaatsen of 's nachts een 4 km lange heuvel naar beneden rodelen.

Onze hotels

Hotel Niederreiter***S

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Sauna

Urslauerhof****

Aan de skipiste/skilift Skiverhuur vlakbij hotel Wellness Zwembad